Wat heb je nodig?

 • Remover pads of nail wipes/watjes met aluminiumfolie.
 • Nagelvijl
 • Nagelriem olie met vitamine E (cuticle oil)
 • Woodsticks of de metalen bokkenpoot (cuticle pusher)
 • Eventueel een polijst block, een handdoek en een oude placemat

Stap 1. Voorbereiding

Bescherm de tafel of de oppervlakte waarop je gaat werken tegen vloeistoffen zoals aceton en alcohol. Gebruik bijvoorbeeld een handdoek of oude placemat als ondergrond.

Voor het snel verwijderen vijl je de bovenkant van de gellak laag lichtjes. Gebruik hiervoor de nagelvijl met bijvoorbeeld 80/100 grit en vijl met de grove korrelige kant. Let er hierbij op dat je niet te ver vijlt zodat de natuurlijke nagel niet beschadigd raakt. Door een laagje van The One gellak te vijlen, zal het verwijderen en het inweken van The One gellak minder tijd in beslag nemen. Voordat je de nagels inweekt, raden wij jou aan de nagelriemen, voor extra bescherming, in te masseren met de nagelriem olie (cuticle oil). Let hierbij erop dat de olie niet op de nagel komt.

Stap 2. Weken in Remover pads

Voor het verwijderen van The One gellak van de nagels gebruik je de Remover pads. In de pads zitten reeds pluisvrije wipes die doordrenkt zijn met aceton. Hou de pad zo in je hand waarbij de zwarte plaklaag aan de bovenkant komt te liggen. Scheur de pads precies op de aangegeven plaats open, zoals aangegeven met een stippellijn. Haal de doorzichtige folie, die over de zwarte plaklaag zit, eraf. Steek je nagel in de Remover pad. Zorg er wel voor dat de wipe in de pad boven op je nagel komt te liggen. Vouw de uiteinde van de pad naar je toe, en de zijkanten van de pad naar binnen toe zodanig dat de zwarte plaklaag aan elkaar gaan plakken zodat de pad de vinger zo strak mogelijk omvat. Hou je vinger gericht naar beneden, zodat de aceton zoveel mogelijk in de pad blijft. Zo wordt het weken effectiever. Zitten de pads op alle vingers, laat ze dan ongeveer 10 minuten weken. Hou te allen tijde de vingers naar beneden gericht.

Wat extra helpt bij moeilijk te verwijderen gellak, is de handen eerst in een bad met warm water te houden tot de nagels week worden. 

Zijn je Remover pads onverwacht al op? Geen paniek, week de gellak dan met een watje en aluminiumfolie. Doordrenk dan het watje met aceton, vouw deze dubbel en plaats het watje op de nagel en pak deze met aluminiumfolie in. Het is minder makkelijk dan met Remover pads, maar je bent even ermee geholpen.

Stap 3. Verwijderen

Haal de Remover pads van de nagels af. Doe dat eerst bij één nagel om te controleren of het lang genoeg is ingeweekt om The One gellak gemakkelijk te verwijderen. Indien dit niet het geval is dienen de nagels iets langer in te weken. Wanneer je de Primer voor een extra hechting of meerdere lagen gellak voor een vollere dekking hebt gebruikt, is het minder makkelijk om het te verwijderen.

Zodra The One gellak lang genoeg heeft ingeweekt, kan je met behulp van de Woodstick de gellak gemakkelijk van de natuurlijke nagel verwijderen. Let erop dat je niet te hard duwt of andere manieren gebruikt om The One gellak te verwijderen. Dat voorkomt beschadiging aan de natuurlijke nagel. Gaat The One gellak er niet gemakkelijk af? Dan betekent dit in vele gevallen dat de Remover pads niet lang genoeg de tijd heeft gekregen om in te weken of de aceton te snel uit de pads is verdampt. Voor het eenvoudig verwijderen van The One gellak kan je ook een metalen bokkenpootje of jouw eigen nagels gebruiken. Doe dit dan op een voorzichtige en zachte manier.

Stap 4. Voeden, laten herstellen of nieuwe gellak erop

Jouw nagels kunnen na het verwijderen van The One gellak er nog iets anders uitzien dan gewoonlijk. Dit betekent absoluut niet dat de natuurlijke nagel is beschadigd. Met een polijst block kan je de nagels polijsten en lichte oneffenheden verwijderen zodat jouw nagels er weer net zo uitzien als voorheen op een natuurlijke manier. Verzorg de nagels en nagelriemen met de verzorgende nagelriem olie met vitamine E (Cuticle Oil) en blijf dit dagelijks herhalen.

Hierna kan je jouw nagels voorzien van bijvoorbeeld een nieuwe The One gellak kleur.

De belangrijkste Tips van The One Professionals: 

 • Hou de gellak flesjes weg van UV-licht, vooral niet direct in het zon-licht. Ook niet in de buurt van de LED-/UV lamp zetten. De lak en het kwastje zal dan hard worden.
 • Je handen NIET wassen of soppen voordat je The One Gellak aanbrengt op de nagels.
 • Hou je aan de voorgeschreven volgorde van de stappen. 
 • Rond de stappen van primer/base tot en met het aanbrengen van de top gel voor één hand eerst af, voordat je met de andere hand gaat lakken. Dit geldt uiteraard ook voor de voeten.
 • Raak de nagels na het ontvetten met Nail Cleaner niet meer aan. Gebeurt dit wel, ontvet de nagels dan opnieuw.
 • Gebruik geen watjes, maar pluisvrije wipes. Goede kwaliteit tissue of keukenpapier is een goed alternatief.
 • Rol voor gebruik de flesjes gellak tussen twee handen 15 seconden lang.
 • Breng altijd aan in dunne lagen, niet in één dikke laag.
 • Hou je exact aan de aangegeven tijden voor het uitharden, zoals aangegeven op het flesje.
 • Lak de toppen van de nagels altijd extra zorgvuldig om chippen te voorkomen.
 • Strijk het kwastje aan beide kanten goed af aan de binnenkant van het flesje, zodat het kwastje de gellak egaal over de nagel kan strijken.
 • Gebruik handschoenen bij het gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Trek de gellak nooit van de nagels af als er een stukje loslaat. Dit zal de nagelplaat beschadigen. Verwijder de lak altijd volgens onze procedure.
 • Wij raden af Pink Gellac te gebruiken voor kinderen jonger dan 16 jaar.

3 Vragen & Antwoord:

Waarom zitten er (lucht)bubbels in de flesjes gellak?

Dat kan komen door lucht in het kwastje. Veeg het kwastje daarom goed af door een pluisvrije tissue of nail wipe om het kwastje te vouwen en de lak langzaam uit het kwastje te trekken. Trek niet te hard, want dan kunnen de haartjes uit het kwastje vallen.

Mocht er lucht in de flesjes blijven zitten, hou het flesje rechtop tussen de handpalmen en rol 15 seconden heen en weer. Niet schudden maar rollen dus.

Waarom laat de gellak in zijn geheel los?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zijn je handen voor het aanbrengen nat geweest? Heb je de nagelplaat voldoende opgeruwd? Heb je het met de nail cleaner zorgvuldig schoongemaakt? Heb je de lagen laag voor laag dun aangebracht? En vooral de toppen van de nagels extra goed gelakt? 

Als je alle instructies correct hebt gevolgd en het probleem blijft zich voordoen, dan raden wij aan om de Primer voor extra hechting te gebruiken.

Waarom laat de gellak aan de top van de nagel los?
Oorzaak kan zijn dat je jouw nagels niet goed hebt schoongemaakt met de nail cleaner, dat je de toppen van de nagels niet goed hebt meegelakt of dat je de base gel langer dan 30 seconden onder de UV lamp hebt uitgehard. Een andere reden kan zijn dat bij het aflakken van de top een verdikking aan het uiteinde van jouw nagel is ontstaan. Hierdoor laat je namelijk nog makkelijker los. Heb je de instructies correct gevolgd? Dan zijn jouw nagels mogelijk te dun en flexibel, bijvoorbeeld door langdurig gebruik van kunstnagels. Breng in dat geval de Primer aan op de toppen van de nagels voor een optimale hechting.